Brikkeveving

Man har funnet brikkevevde bånd fra helt tilbake til folkevandringstiden. Teknikken vi bruker i dag er den samme som ble brukt av vikingene.

Brikkevevde bånd kan brukes til mye mere en pynt på vikingklær.

Man kan pynte på annet tøy og båndene kan brukes som gardinbånd, veske stropper, belter og alt annet du trenger noen vakre og/eller sterke bånd til.

Brikkevev av ull garn

Brikkevev av bomullstråd

Brikkevever på brikkevevsholderen min

6 svar til Brikkeveving

 1. Unni Sandberg sier:

  Hei, jeg skulle gjerne lært meg brikkeveving. Hvor bor du i landet og går det an å melde meg på kurs. Holder på med 5 beltestakker som skal være ferdig til 8. sep. 12. Har kjøpt 3 belter og har lyst å veve de to siste beltene. Gi meg svar på e-post eller pr. tlf. 48954540.
  Hilsen Unni Sandberg, Nøtterøy

  • anette sier:

   Jeg bor i Fredrikstad, vist du ser videre her på hjemmesiden min, så har jeg de fleste kursene i Fredrikstad eller på vikingemarkeder rundt omkring. Men holder også gjerne kurs andre steder, men da bør det være minst 5 personer og dere må betale transport i tillegg.
   Men vil veldig gjerne hjelpe deg med å veve stakkebånd 🙂

 2. malin sier:

  hei, jeg har nettopp beggynt med brikkevev. jeg ble inspirert og lært opp av min venninne, som også lærte det for ikke så lenge siden, men hun elsket det så mye at hun faktisk drev med det hele tiden og ble kjempeflink(hehe). nå har jeg altså lært dette. jeg syns ikke det var så vanskelig som andre sier det var. nå ønsker jeg mønster til den «headeren» til nettsiden. jeg syns den er så fiin, og ønsker å prøve selv. den som heter »brikkevev løpehund lin» den ser selfølgelig mer vellykket ut en min, men øvelse gjør mester har jeg lært 🙂

  hilsen fra malin

 3. EVA G FLATLAND sier:

  Ønsker opplysninger om brikkevev. syr mye beltestakker og trenger også derfor og lære meg denne teknikken som og veve band til desse håper noen kan gi meg opplysninger om evnt kurs,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.